dilluns, 13 de desembre de 2010

JOHN LENNON, 30 ANYS EN EL RECORD


IMAGINA

Imagina que no hi ha paradís,
És fàcil si ho intentes,
Cap infern davall de nosaltres,
Dalt de nosaltres, només cel,
Imagina a tota la gent
Vivint al dia...

Imagina que no hi han fronteres,
No és difícil fer-ho,
Res pel que matar o morir,
Ni religions tampoc,
Imagina a tota la gent
Vivint en pau

Imagina que no hi ha possessions,
Em pregunte si pots,
Cap necessitat de cobdícia o fam,
Una germandat de l'home,
Imagina a tota la gent
Compartint tot el món...

Pots dir que sóc un somiador,
Però no sóc l'únic,
Espere que algun dia te'ns unisques,
I el món viurà com un sol.

John Lennon

John Winston Ono Lennon, MBE (Liverpool, Anglaterra, 9 d'octubre de 1940 – Nova York, Estats Units, 8 de desembre de 1980) va ser un músic i compositor que va botar a la fama mundialment com un dels membres fundadors de The Beatles i, junt amb Paul McCartney, va formar una de les parelles de compositors més reeixides del segle XX.
Va nàixer i va créixer en Liverpool, on es va familiaritzar amb el gènere musical skiffle quan era adolescent, formant la banda The Quarrymen, que posteriorment es convertiria en The Beatles en 1960. Quan el grup va començar a desintegrar-se fins a la seua dissolució a finals d'aqueixa dècada, Lennon va iniciar una carrera com a solista, que estaria marcada per àlbums críticament aclamats, incloent John Lennon/Plastic Ono Band i Imagine, i icòniques cançons com «Give Peace a Chance» e «Imagine».
Va demostrar un caràcter rebel i un enginy mordaç en la música, el cine, els llibres i dibuixos, i en les conferències de premsa i entrevistes. Va ser polèmic a través de les seues accions activistes per la pau, junt amb la seua esposa Yoko Ono. En 1971, es va mudar a Nova York, on la seua oposició a la guerra de Vietnam va donar lloc a nombrosos intents del govern de Richard Nixon a expulsar-lo del país, mentre que les seues cançons van ser adoptades com a himnes per al moviment contra la guerra. Després del seu autoimpost «retir» de la indústria musical en 1975 per a dedicar temps a la seua família, Lennon va tornar a sorgir en 1980 amb un àlbum de tornada, Double Fantasy, però va ser assassinat tres setmanes després del seu llançament.
En els Estats Units, les vendes de Lennon com a solista, s'acosten als 14 milions d'unitats, i ja siga com a intèrpret, autor, o coautor, és responsable de 27 senzills nombre u en el Billboard Hot 100. En 2002, una enquesta de la BBC sobre els «100 britànics més grans», va ser col·locat en el huité lloc, i en 2008, va ser qualificat per la revista Rolling Stone com el cinqué millor cantant de tots els temps. Després de la seua mort va ser inclòs tant en el Saló de la Fama dels Compositors en 1987 i el Saló de la Fama del Rock en 1994.

http://es.wikipedia.org/wiki/John_Lennon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada