dijous, 23 de desembre de 2010

PARC RIBALTA

El parc Ribalta és l'únic parc públic del centre de Castelló de la Plana, es tracta d'una de les zones més representatives de la ciutat.
La configuració del parc comença al segle XIX, juntament amb la industrialització a la ciutat. Es va construir, per iniciativa de l'Ajuntament, per oferir als viatgers de tren la sensació de poder econòmic de la ciutat. Es va construir sobre l'antic cementeri del Calvari, i des del primer moment es va dedicar a Francesc Ribalta (que es pensava en aquells temps que era nascut a Castelló de la Plana). En 1876, l'Ajuntament va ampliar el parc amb les terres oferides pel Comte de Pestagua.
Situat en el centre de la ciutat, davant de la plaça de bous. Forma part de l'eix històric-artístic que formen el propi parc, la plaça de la independència (La Farola), la plaça de Tetuan (correus) i el carrer Colón (Catedral).
Edificis d'interés:
La Pérgola: Edifici polifuncional del parc.
Templet de música: Construit a 1934, obra de Francesc Maristany.
Colomer: Torre construida a una maranyeta.
Elements d'interés:
Estàtua de Ribalta: Erigida a 1927, a la rodona principal del parc.
Obelisc: Es va erigir a 1897, projectat per Francesc Tomás Traver. Es va asolar al 1938, i reconstruir a 1980. Recorda les jornades del 7, 8 i 9 de juliol de 1837, quan la ciutat va resistir els atacs carlistes.
Seients de ceràmica
Llac: Traçat a 1920.
Antiga creu dels caiguts: Ara, dedicada a les víctimes de la violència.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Parc_Ribalta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada