diumenge, 13 de març de 2011

EDUCACIÓ, FUTUR I CANVI

El futur vindrà ple de fruits nascuts de les llavors que sembrem amb nous arguments que siguen la base formativa dels futurs responsables del planeta. Segurament els esdevenidors Bush, Putin, Aznar, Berlusconi, Zapatero, Sarkozy, Rajoy,… seran persones que, tant de bo, tinguen una concepció diferent del que realment val la pena per a sentir-nos bé com a éssers humans. Caldrà bandejar el "tant tens, tant vals". Serà important que l'escala de valors que avui percebem com a utòpica es convertisca en una realitat que millore la vida i ens induïsca a una existència pacífica, coherent amb el medi ambient i, el més important, allunyada d'aqueix pòsit, carregat de remordiments, produït per les dolentes consciències àvides de riquesa i poder.
Ni les religions, ni els sistemes polítics, ni els interessos econòmics hauran de sotmetre o manipular la nostra llibertat responsable. Cadascun serà el que vulga ser sota el mantell del respecte mutu.
Per cada xiquet o xiqueta que avui plante un arbre, repudie els abusos de poder, denuncie les injustícies o enaltisca la tolerància, demà hi haurà un alt càrrec que no destruirà el medi ambient per al seu propi benefici, no tindrà ànsies de gran dictador, no fomentarà una justícia partidista i no pintarà la seua falsa benevolència amb el pinzell de la hipocresia.

Les actituds que avui proclamem des dels postulats de l'educació, forjaran els fonaments d'un futur millor per a les generacions esdevenidores. Aquest ha de ser nostre millor llegat.

Les grans utopies són la llavor de futures realitats.


Artur.

1 comentari: