divendres, 18 de març de 2011

ÉS NECESSARI CONÈIXER ELS SECRETS DE LA VIDA?

Moltes vegades intentem furgar profundament en la possibilitat de trobar respostes a aqueix misteri anomenat vida. Podem filosofar intentant cercar el sentit de l'existència. Qui som? Per què estem ací? D'on venim? On anem? són preguntes que ens fan centrar el nostre temps en un procés mental de recerca que no produeix els efectes desitjats. Per més que indaguem, reflexionem o esbrinem, sempre arribem a la mateixa conclusió, el temps emprat no ha servit de res. Intentem aconseguir avantatge a l'hora de cercar el preuat tresor, però al final, les mans buides.
Una cosa és explorar i descobrir coses noves. Activitat molt lloable i profitosa per a aprendre més respecte al món. Però els profunds misteris, és inútil intentar desxifrar-los. La vida no la podem comprendre íntegrament. I les religions, per exemple, ens donen una resposta falsejada i interessada sobre aquest tema.
Per tot açò em pregunte: És bo donar-li tantes voltes a un tema que sols ens fa perdre un temps preciós?
Hi ha gent que, després de donar-li moltes voltes a l'assumpte, ha arribat a la conclusió que l'únic motiu per a estar viu és gaudir de la vida.
Segurament, doncs, per a gaudir de la vida no és necessari conèixer els seus secrets. Intentar el contrari pot introduir-nos en una espiral d'angoixa i desesperació. I , perquè no dir-ho, una perduda de temps.

És important, per al nostre cos i esperit, meditar i reflexionar, però, en el cas que ens ocupa, pot ser una perduda de temps intentar arribar més lluny.
Artur.

Cap comentari:

Publica un comentari