dijous, 17 de març de 2011

REFERENT A LES NUCLEARS

Allà per l'any 1979 cantava en el grup ADESIARA. Interpretàvem lletres, les bases de les quals eren cançons populars o composicions nostres al més pur estil folk. Una de les cançons del nostre repertori era "NUCLEARS". La seva tornada deia alguna cosa així: “Un avís volem donar-vos, un avís volem cantar, a Cofrents ja han posat una central nuclear. Un avís volem donar-vos, un avís volem cantar. tal vegada estem a temps per a salvar el demà”. Era un tema absolutament reivindicatiu en contra de les centrals nuclears. En plena efervescència de la campanya "NUCLEARS, NO. GRÀCIES".
És clar que per a un ampli sector de la societat érem uns “rojos” que anàvem en contra de tot per norma. "Unos pueblerinos en contra del progreso".
Quina casualitat! Avui, 30 anys després, aquells que ens criticaven, intenten desmarcar-se del perill que plantegen les centrals nuclears, amb motiu dels esdeveniments que estan succeint a Japó.
Abans del desgraciat terratrèmol i tsunami, segurament hagueren defensat les centrals nuclears amb ungles i dents. Després de la catàstrofe, procuren fer picades d'ullet a la població amb paralitzacions i revisions del programa nuclear.
I mentrestant un ampli sector de la població segueix impassible a aquest tipus d'actituds una miqueta... sospitoses.
Encara que sigue descoratjador dir-ho, hi ha vegades que se'm fa encara, per absurd, més incomprensible el món en què vivim.


Artur.

2 comentaris:

  1. I una mica més amunt dèiem "Ascó, Vandellós, GOMA-DOS!".
    Avui, encara no hi ha ni un sol polític que proclami que lluitarà per TANCAR les centrals nuclears. Ni un. Tots fan l'orni, escalfant poltrones, que és per allò que els il·lusos que voten els varen votar.
    Què hi farem? L'espècie humana s'hauria de rebatejar: "Homo estupidus".

    ResponElimina
  2. Benvolgut Artur, el pitjor de tot és que llavors cantàvem per l'esperança en un món millor, més just, més humà .... per l'esperança de viure en una veritable democràcia al nostre país. Però últimament torna a sortir a la superfície el més retrògrad d'aquest país, el "nacionalisme espanyol" impera per tot arreu, la mediocritat, per no dir que els més indecents, lladres i xoriços de cada casa són els alguns dels polítics que tenim .... A les barricades, .. a les barricades ...! Perdó volia dir a les guitarres a les guitarres ..... salut ..........

    ResponElimina