dilluns, 9 de maig de 2011

ERMITA DE SANT PAU D'ALBOCÀSSER

L'Ermita de Sant Pau, també albergueria, és un edifici religiós d'Albocàsser (Alt Maestrat, País Valencià), a uns 3 quilòmetres de la vila, en l'encreuament de les carreteres de la Torre d'en Besora i de Vilafranca. Es tracta d'una edificació d'estils medieval i barroc construïda entre els segles XVI i XVII, que amplia les seves estades en el segle XVIII.
L'Església comença la seva construcció en 1617. És d'una sola nau rectangular, de tres trams sense capelles ni creuer, amb interessant cor alt als peus. Impacta pel seu sentit de la mobilitat i les seues impressionants obres d'art que reflecteixen la manera de vida i les preocupacions de la població que va habitar aquestes terres fa milers d'anys.
A la fi del segle XVI, al costat de la primitiva ermita, comença a aixecar-se l'albergueria ampliada en el segle XVIII per dues ales porticades als costats. L'albergueria s'articula al voltant d'un pati central porticat (amb sortida al prat per portada de mig punt), amb destacat ràfec treballat en pedra, i des del qual s'accedeix tant al temple com a la cuina, xemeneia i antigues quadres. Per l'escala en pedra de tradició gòtic-catalana s'arriben a les dependències superiors, ben treballades en pedra llaurada i sostres de fusta, on es troba la sala de reunions, decorada amb pintures murals monocromades del primer terç del s. XVII, que desenvolupen escenes de la vida del Sant i altres temes complementaris i alegòrics.
El conjunt ha estat declarat Monument Històric Artístic Nacional.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:SantPau2_Alboc%C3%A0sser.jpg

1 comentari:

  1. Quin lloc més bonic, quasi que em venen ganes de dibuixar-lo, tot i que no el conec personalment...

    ResponElimina