dissabte, 11 de juny de 2011

LES APARENCES ENGANYEN. QUIN ÉS L'OPOSICIÓ REAL Al PP EN EL PAÍS VALENCIÀ?

Després dels resultats de les passades eleccions autonòmiques del 22 de maig de 2011, no hi ha dubte que el PP va obtenir una contundent victòria respecte a la resta de formacions polítiques participants.
Com a bon demòcrata, assumisc els resultats amb resignació però, considere excessiu el triomfalisme per part dels vencedors electorals i m'agradaria llançar al vent una xicoteta reflexió al respecte.
Realment aqueixos 1.208.603 vots que va obtenir el PP representen a la majoria dels valencians?
Atenent a la participació i als resultats obtinguts, la resposta ha de ser un sí rotund.
Per tant el Partit Popular va a tindre una majoria absoluta que li permetrà, novament, formar govern i dirigir, de forma unilateral, als valencians durant els pròxims quatre anys.
Però existeix una altra realitat. El cens de votants va ser de 3.484.904 (amb un total de 994.657 abstencions) dels quals, com he indicat anteriorment, 1.208.603 van votar al PP. Per tant, la resta de vots es va repartir de la següent forma: 684.893 al PSOE, 175.087 al BLOC, 144.201 a EU, 277.463 altres formacions, vots nuls 40.710 i vots en blanc 65.779.
L'opinió pública i prestigiosos analistes assumeixen que les abstencions són vots que normalment van majoritàriament a l'esquerra, així com els nuls i els vots en blanc. Per tant existeixen uns nombres ocults que no cal menysprear.
Els meus comptes són els següents: Entre PSOE. BLOC, EU, vots en blanc i nuls fan un total d'1.110.670 vots (deixe sense comptabilitzar els 277.463 vots repartits entre partits minoritaris que no han obtingut representació parlamentària).
Si a açò li afegim un alt percentatge de les 994.657 abstencions, el PP hauria de revisar el seu desmesurat triomfalisme, analitzar realment que força votant real té al davant i que nombre real de la totalitat de valencians representa.
A l'inrevés el PP mai ha pogut fer aquests càlculs perquè els vots de la dreta sempre han estat molt concentrats en la seua formació.
Oficialment, res que objectar. Estarem governats per una majoria absoluta del PP, gràcies als ciutadans que van exercir el seu dret al vot, però, en la pràctica...
Aqueixos 55 diputats a les Corts Valencianes que ha obtingut el PP representen a la majoria de la ciutadania civil del País Valencià?
Reitere, oficialment sí, pero... Llance, com a reflexió, la qüestió al vent. (Artur).

1 comentari:

  1. uns pensaments que mouen la consciència dels observadors, però que mai als polítics els farà suar gaire, perquè ells tenen la paella pel mànec i se'ls refot els qui no voten o ho fan en blanc o tots aquells que no els voten en ells. Tenen el futur ben lligat i ja podem cantar missa, el que per a ells compte són els vots seus, que són uns quants, i que no els treguin la poltrona, és allò del "ande yo caliente..." fa molta ràbia que, perquè no t'agradi el futbol, hagis de menjar cada dia partit a la tele, i això dels polítics va per aquí.
    hauríem d'obligar.los a canviar les regles del joc, o simplement canviar el sistema, això no és democràcia ni és res, a una gran majoria, aquesta gent no els representa, i a voltes ni a ells es representen, quan han de votar segons les idees del partit i no les personals. Una vergonya tot plegat.
    I ho deixo aquí, per no fer-me pesat.

    ResponElimina