dimecres, 8 de juny de 2011

VIURE DEL PASSAT

Hi ha moltes persones que prenen com a elecció personal viure del passat. No hi ha major error que arrossegar problemes i remordiments de l'ahir. Cal ser conscients, per molt que intentem canviar el passat, que la història és irrepetible i , per tant, no pot escriure's de nou.
Segurament cal tenir meridianament clar que hem de deixar l'inútil intent de canviar el passat o recordar contínuament situacions negatives que, en el seu moment, ens van produir infelicitat o fracàs.
Si permetem que ens afecte qualsevol remordiment de l'ahir o fins i tot algun temor del demà, hem de ser conscients que en realitat estem perdent un temps preciós en relació amb el nostre present.

No existeix la possibilitat d'un passat millor. (Artur)

1 comentari:

  1. Artur, no puc estar més d'acord en això que dius. No es pot viure en el passat, ni canviar-lo, per tant és absurd intentar-ho un cop i un altre. I sé del cert que hi ha molta gent que pateix molt per no saber deixar de fer-ho. Que s'espatlla la vida.

    Al mateix temps, crec que cal entendre també que quan algú fa això és per impossibilitat de superar aquests tràngols o traumes o com se li vulgui dir. I en aquest punt pot ser útil reflexionar el passat, d'una manera positiva, per entendre'l i si cal per veure'l des d'un altre punt de vista. A vegades un punt de vista diferent resol aquesta tendència. Veure les coses diferent, de com les hem vist fins ara, encara que no puguem canviar els fets. Utilitzar el passat per aprendre, sempre , i només per aprendre.

    Bon dia, Artur!

    ResponElimina