dilluns, 22 d’agost de 2011

LES PRIORITATS DE LA HUMANITAT

Estem vivint un espai de temps decisiu per al futur de la humanitat. Un alt percentatge de la població està atordida pels esdeveniments i per les complicades expectatives de futur. En el món capitalista, sistema que domina i mou la vida de gran part de la humanitat, diguem del primer món, el desconcert, els valors, les ideologies,... estan sent clarament qüestionades. Realment la situació és difícil i complicada. Fa falta una reflexió i revisió profunda respecte a la situació que hem arribat i prioritzar el camí a seguir de cara al futur.
En aquest sentit la meua reflexió sempre arriba al mateix punt. Per sobre de canvis polítics i socials, hi ha alguna cosa prioritaria. Interpretar el futur de la humanitat des d'una visió que prioritze solucions ecològiques.
Si no prenem ràpides i importants mesures mediambientals que intenten pal·liar el ja tan danyat medi ambient, que més donarà criticar injusts sistemes polítics i econòmics si destruïm irreversiblement la casa on habitem?
És clar que una cosa porta a l'altra però, la urgència a l'hora de pal·liar la malaltia ecològica que pateix el nostre planeta ha de ser el objectiu prioritari a nivell planetari.
Salvar el medi ambient ha de ser un objectiu que ha d'anteposar-se a qualsevol interès econòmic. El contrari ha de considerar-se un homicidi intencionat en tota regla. I el més descoratjant és que totes i tots sabem on s'amaguen els assassins. (Artur).

Cap comentari:

Publica un comentari