dimecres, 15 de febrer de 2012

TOTS ELS CAMINS CONDUEIXEN A UNA MATEIXA CRUÏLLA

No ens enganyem. Tots els camins condueixen a una mateixa cruïlla. O l'educació s'omple de nous arguments que servisquen per garantir un futur millor a les futures generacions o sempre arribarem a aquest cul de sac en el qual el mastodont capitalista i neoliberal buscarà, sempre, solucionar els problemes atenent als seus propis interessos.
Avui està plenament demostrat, per si algú encara ho dubtava, que és completament incompatible parlar de justícia social, solidaritat, igualtat, ..., en definitiva, valors que poden fer sentir-nos més feliços, més a gust amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn, amb una educació que tant sols serveix per a adoctrinar a una societat que interessa tindre molt arrelada a la terra conreada de capitalisme i consumisme.
L'educació és un bé que ha de buscar la formació d'éssers humans capaços de gaudir i treballar el present per a millorar el futur, sense adoctrinaments ni interessos enganyosos i ocults. Ha d'afavorir processos d'ensenyament-aprenentatge capaços de fomentar valors que faciliten la convivència i el gaudiment planetari. L'educació mai pot ser un negoci o un mitjà capaç de manipular, intentant inculcar una visió partidista i distorsionada del món. No pot estar al servei d'aquells que només es serveixen d'ella per alimentar la seva malaltissa fagocitosi.
Per això, avui més que mai, hem d'alçar la veu per denunciar un fet de vital importància per a les futures generacions: el sagnant i cruel atac i menyspreu a l'escola pública. Perdre aquesta batalla suposa perdre el futur i les perspectives d'un món millor.

PER UNA ESCOLA PÚBLICA I DE QUALITAT!
Artur.

Cap comentari:

Publica un comentari