dilluns, 23 de juliol de 2012

LA CULTURA CONVERTIDA EN ARTICLE DE LUXE.

En una fotografia de l'escriptora Marta Sanz, he llegit escrit en un foli que portava en les seues mans el següent al·legat: "La cultura no és un article de luxe: més incults, més dòcils".
Efectivament, si hi ha alguna cosa que pot activar la nostra capacitat crítica i reflexiva és la cultura.
En els complicats moments que estem vivint sembla ser que la cultura és un objecte de luxe. Unilateralment, es considera que una de les fórmules perquè l'estat ingresse més és pujar l'IVA dels productes culturals d'un 8 a un 21%. Ni que el 95% de la població consumira habitualment "cultura"...que, per cert, tant de bo fóra així.
Sense cap dubte, açò demostra la valoració que mereix el foment de la cultura per al govern de torn. Si ja de per si és complicat subsistir com a creatiu, qui va a consumir ara "cultura",aqueixa "cultura" lliure, l'exempta de manipulació i interès?
Encara que hi ha gent que segueix pensant que el que ofereixen els artistes ha de respondre a allò de "per amor a l'art", asfixiar a la cultura demostra una absoluta falta de sensibilitat cap a aspectes essencials i fonamentals dels pobles tals com la identitat, la llibertat, la dignitat, el coneixement, la felicitat, alegria, ... podríem prosseguir amb un llarg etc. de conceptes elementals en tota societat lliure i democràtica. La misèria cultural ens fa esclaus d'aquells que la fomenten.
El luxe no és comprar un llibre o anar al teatre, el luxe és tenir tres cotxes oficials o 25 assessors.
Artur.

1 comentari:

  1. L'ETERN "MUERA LA INTELIGENCIA"....I TENEN MAJORIA ABSOLUTA¡¡¡¡¡
    JUGANT AMB BARCELONA

    ResponElimina